Categories
Media

Sälburgare till salu

Popartisten Son of Seal, som säger sig vara avlägsen släktning till popartisten Seal, har blivit känd för att använda stora gester när det gäller marknadsföring. Inför sitt nästa skivsläpp har han kommit på en mycket speciell maträtt för att sprida sitt budskap. Den så kallade sälburgaren, som ännu endast presenterats på pappret, ska innehålla sälkött.
– Jag vill att människor tar till sig mig som artist, inte bara min musik, utan mig, säger Son of Seal.
Enligt Son of Seals manager Nisan McMullan har man dock inte nöjt sig med att göra en burgare enligt gängse mall.
– Först bytte vi ut köttet mot sälkött. Det blev succé direkt kände vi. Sedan bytte vi ut sallad och lök också. Efter det ersatte vi också brödet med sälkött. Det blev en hal och kall sak, men verkligen något unikt.
McMullan, som inte oväntat är kock i botten, är mycket stolt över maträtten och tror att den har kommit för att stanna. Det finns bara ett problem.
– Till slut bytte vi ut sälköttet mot Son of Seals kött. Vi tog lite från vaden bara, han märkte aldrig något, men vi har helt klart försatt oss i en svår sits. Samtidigt som vi vill hålla burgarna unika vill vi ju ha kvar den produkt som de i slutändan ska sälja. Som jag ser det blir vi nu tvungna att välja mellan Son of Seal och sälburgarna.
Den salta, slippriga och sega maträtten väntas finnas till salu i början av september. Son of Seals album “Sealed with flesh” släpps i oktober.

2 replies on “Sälburgare till salu”

Men stackar sälar! Inte kan man väl äta sådana, med de ögonen?! Det vore ju som att äta rådjur. Eller Fredrik Reinfeldt.

En vanlig men riktig observation Jonte, och det återstår att se hur utfallet blir av detta. Reinfeltmajskolven som planerades tas fram till vissa valdistrikt blev aldrig heller mer än en idé, dock mest för att man inte hittade ett ätbart lim att fästa de små gula kornen med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *