Categories
Kultur

Det parfymerade barnet får nytt kapitel

Den i Nederländerna omåttligt populära boken ”Det parfymerade barnet” blir nu verklighet. Tom Eelmarsch fiktiva biografi om en liten flicka och hennes doft har legat på landets tio i topp lista i snart två hundra veckor.
– Det är en unik bok som redan uträttat unika saker. Ingen text i Nederländernas historia har nått så många läsare så detta steg känns nästan logiskt, även om det är lite speciellt, säger Nina Halmmar, förläggare på Almar & Son.
Många liv har förevigats i biografier, men detta kan vara första gången en biografi blir ett liv. Idén om att förverkliga det parfymerade barnet föddes av Eelmarsch själv. Efter en lång tids möten då Eelmarsch tillsammans med förlaget träffade flera potentiella mammor föll valet på Helamir Juu. Framför allt var det Juus doft som var avgörande för att säkra att verklighetens barn blir så likt fiktionens som möjligt. Att Tom Eelmarsch skulle vara pappa till barnet var redan bestämt.
– Det är både pirrigt och kul. Många författare talar ju om sina verk som sin lilla bebis men för mig kommer det verkligen att bli sanning. Jag älskar både att skriva böcker och göra barn och kan man förena detta är det förstås jätteskoj, säger Tom Eelmarsch.
Trots att barnet inte kan klassas som en bok tar Almar & Son tar just nu fram en ny typ av ISBN-nummer för den unika produkten. Barnet beräknas vara klart till Nederländernas bokmässa och väntas dofta rikligt med parfym.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *