Categories
Näringsliv

Världens starkaste man blir persienndesigner

Marius Radomir-Juuk, den finsk-polska trefaldige världsmästaren i Muscleman sadlar om. I höst presenterar Marius fem egenhändigt designade persiennkollektioner till försäljning.
– Jag siktar in mig på en internationell marknad direkt och har knutit många kontakter under mina tävlingar över hela världen. Företaget heter Marius Miracles Windows.
– Varför just persienner?
– Bra fråga. Jag har gjort specialdesignade gardiner, fönsterhakar, tonade treglasfönster och även tagit fram ett eget fönsterputsmedel. Men persiennerna är mitt hjärtebarn, säger Marius.
– När väcktes din fascination för fönster och fönsterartiklar?
– Det var för två år sedan på en tävling i Oslo. Hotellrummet hade stora fönster som gav utsikt över hela staden. Vilken syn, det var så mäktigt. Det fick mig att tänka. Fönster har verkligen en central funktion i våra liv. Utan fönster blir det nästan ingen utsikt alls, om du inte är utomhus redan förstås. Men då behövs det ju också fönster- för att se in, och särskilt det där sista tror jag inte att det är många som tänker på. Det är typiskt en sån där sak som alla bara tar för givet. Folk vet inte hur bra de har det. Hemma har jag snart fönster i nästan alla rum och det är i alla fall något som jag personligen värderar enormt högt, men min fru tycker nog att jag har fått lite dille på det, skrattar Marius.
– Du är också noga med företagets miljöpolicy, berätta.
– Ja, vi återanvänder det mesta. Av glas och slaggprodukterna från tillverkningen av de tonade treglasfönstren gör vi till exempel kalejdoskop. De är stora och väger runt 300 kilo styck och har blivit populära bland mina vänner inom muskelsporten. Man kan träna och umgås samtidigt- medan du använder kalejdoskopet som en sorts skivstång kan din fru eller nån kompis vara med och kolla på alla vackra mönster.
Om försäljningen går bra planerar Marius Miracles Windows att expandera och lansera en glasögonkollektion under 2009.

One reply on “Världens starkaste man blir persienndesigner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *