Categories
Sport och fritid

Tross var hela grejen

Henning Fast-Throgen, skepparlolla på lastfartyget MS FORSSA är sannolikt en av de största anekdotberättarna i Sverige. När han la ut från Göteborgs hamn inatt fick han ytterligare en berättelse till sin digra arsenal:
– Jag skulle veva in trossen med ankaret. Tack och lov har vi maskiner till sånt här nu för tiden, men den där trossen tog ju aldrig slut och jag blev orolig att vi inte skulle hålla tidtabellen. Till slut tog jag i med egna händer för att få lite fart på det men det tog en evighet och den där trossen bara fortsatte och fortsatte. Men jag drog och drog, skam den som ger sig tror jag det heter. Men vad tror du händer? Det visar sig ju att det inte fanns något ankare att dra upp. Jag blev helt ställd när det gick upp för mig att vi hade legat så hela natten, bara med tross! Ren tur att vi inte försvunnit till havs tänkte jag. Men så sa min polare Finkan som också körde nattskiftet att det var fel tross jag dragit i, det var alltså en helt annan tross som gick till ankaret. Vi hade alltså inte alls legat i fara på nåt sätt. Ordningen återställd om man säger, men det var minst sagt ruggigt ett tag där. Ja, mycket har man varit med om men det här går utanpå det mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *