Categories
Näringsliv

Tonfisk ingen bra idé

Igår avslutades kongressen Idérikedom 2007, en mässa och tankebank för nya idéer. Första pris fick klass 5B i Rosslunga skola för sin kombinerade reseflygel och byrå. Det mindre åtråvärda priset för sämsta idé gick till idén om tonfisken men ingen tog emot priset. Leena Tommie, på Idérikedom var inte glad:
– Det är inte första gången det sker men det är trist ändå. Priset är mer en markering från vår sida än en egentlig utmärkelse. Vi säger egentligen inte att tonfisk är sämst just i år, vi säger inte ens att det är en idé, utan mer att den är dålig rent generellt. Om något hade presenterat tonfisk för världen idag hade den knappast slagit igenom. Lax är däremot helt OK, gärna med soltorkade tomater till.

2 replies on “Tonfisk ingen bra idé”

När ni nu ändå skriver om fisk så tycker jag att ni borde ta upp den ganska vanliga, men något anonyma arten Surk-Ålen. Det är en ganska illaluktande fisk som är släkt med Brunk-Ålen och Grönk-Ålen. Samtliga fiskar tros härstammma från vattnen runt Ål-And.

Givetvis en mycket god idé. På grund av redaktionens begränsning har vi dock inte möjlighet att bevaka frågan på så nära håll som är önskvärt. Vi nöjer oss med att förnya vår prenumeration på Det är fisk, en på det hela taget välskriven tidning helt sammansatt av fiskar, både vad gäller skribenter och det material på vilket texten trycks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *