Categories
Restaurang

Tautologi nu också som bakelse

Gilles Harmond, den uppfinningsrike bagaren i Toronto som nyligen ökade sin försäljning genom slumpvis nyskrivna recept, fortsätter att förvåna. Om ett par veckor kommer ett mycket komprimerat bakverk finnas till hands i hans disk.
– Det började med att jag tråkade ut mig själv med en mängd olika recept. Jag kände att jag gjorde samma sak hela tiden, bara varianter på samma tema och inget nytt. Alla mina bakverk verkade redan vara gjorda av mig själv en gång tidigare och tog ut varandra på något sätt. När det stod klart för mig att jag ägnade mig åt denna tårta på tårta verksamhet bestämde jag mig för att göra slag i saken och vips så var den nya idén ett faktum. Jag tar helt enkelt två tårtor, lägger dem på varandra och sammanfogar dem till en bakelse i en avancerad komprimeringsprocess.
Gilles menar att det egentligen inte är själva ingredienserna som är hemligheten hos honom, snarare tekniken.
– Den här mäktiga bakelsen är ett resultat av en enorm komprimering som sker i en specialbyggd maskin som jag kallar min kollega, mest eftersom det ju nästan är som en arbetskamrat, eller ja, en kollega.
Gilles säger att komprimeringsprocessen gör bakverket mycket fast, nästan hårt, och att tanken är att smakerna ska komma fram ytterligare på detta sätt.
– Ja, absolut, och jag håller redan på att tillverka en maskin med ännu mer kraft. Jag kallar den för min andra kollega och med den ska jag göra småkakor av tårtor. Vem vet, en dag kanske jag når min dröm, att komprimera hela min butik till ett sockercrisp, säger Gilles och torkar bort lite grädde från mungipan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *