Categories
Notiser

Tändstickstricks på export

Caroline Ungbåges populära lyftkranar av tändstickor som hon brukar visa upp på fester får nu internationell uppmärksamhet. Det är Loertard Mratopour i Malaysia som blivit tänd på idén och köpt hela Carolines samling om fem kranar för att arrangera en utställning i hemlandet.

– Fyrtio kronor bjöd han, då sa jag femtio, då sa han fyrtiofem, då sa jag sextio, sen sa han fyrtiofem igen och då höjde jag till sjuttio – men sjuttiotusen. När jag sa sjuttiotusen började han tveka så jag sänkte direkt till sextiotusen och det gick han med på. Med moms och allt gick det på drygt femhundratusen. Sketaskoj, säger Caroline idag.

Utställningen blir permanent och kommer delvis att monteras upp i Malaysias nya hamnområde i väntan på riktiga lyftkranar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *