Categories
Media

Stegräknare fungerar som mobilt bredband

Stegräknare är ett populärt sätt att motionera på. Men när Gemma Neville i Brightbury häromdagen tog en titt på sin stegräknare fick hon en smärre chock. Dels hade hon gått nästa tiotusen steg på en timme, vilket är mycket även för en person med korta ben, men räknaren erbjöd henne dessutom uppkoppling till Internet.
– Jag kopplade förstås upp mig direkt och fortsatte surfa på massa olika sidor medan jag gick. Det verkade som att hastigheten på uppkopplingen på något vis påverkades av mina steg. Jag var förundrad men fortsatte framåt i en timme utan att uppkopplingen bröts, säger Gemma.
Även andra personer med stegräknare har upplevt samma sak men det verkar endast gälla räknare av märket Step Fast.
– Det är inget vi byggt in utan en lycklig spinoffeffekt av vår strävan att ligga i tiden. Vi är inte rädda för att använda oss av moderna och utmanande tillverkningssätt för våra produkter och ligger rent tekniskt alltid i den absoluta framkanten. Plockar du isär en av våra stegräknare ser du att den är uppbyggd av flera komponenter som du också hittar i ett vanligt modem, säger Mellie Man Tobb, VD på Step Fast.
Nyheten har nu gjort bolagets produkter till en oväntad storsäljare. Step Fast preciserar dock på sin sida att Internethastigheten inte bestäms av hastigheten på gången, utan av antalet steg, något Gemma Neville också skriver under på.
– Ja, det stämmer faktiskt. Bäst uppkoppling fick jag med mycket små och snabba myrsteg. Då kunde jag ladda ner hela pdf:er och streama långfilmer, säger Gemma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *