Categories
Sport och fritid

Rafael Nadal blir mjukdjur

Rafael Nadal som nyligen förlorade Wimbledonfinalen riskerar att ytterligare släpas i förnedringens stoft. Det är en obetald räkning från Nadals studietid i Danmark som gjort honom skyldig den danska studiemedelsnämnden en större summa pengar. Danmark arbetar sedan 2005 med olika former av samhällsstjänst istället för kontanta återbetalningar och försöker se över var i samhället en insats behövs. Just nu saknas det kreativitet i den danska mjukdjurssektorn och i en ny kampanj letar man verkliga människor som förebilder. Ingen har ännu accepterat men Nadal spås bli den första, även om det kan bli mot hans vilja.
– Vi ser detta som den bästa lösningen för alla, säger Mona Haag-Lifte, handläggare på danska studiemedelsnämnden och fortsätter:
– Danmark behöver en nationell presentatör, en motsvarighet till Finlands mumintroll, för att öka turismen. Precis som Finland har vi också minoritetsgrupper att lyfta fram, som den stora folkgruppen fauner som är bosatta i väst. Utöver mjukdjur har vi också börjat skissa på en bok om “Nadallerna”, ett skojigt litet gäng om sju faunpojkar som bor ihop i en skogsdunge. De äter det gröna luddet från tennisbollar och stjäl sin mat från en sporthall i närheten. Tennistränaren Mikkel Raps blir arg över alla “nakenbollar” som dyker upp och han börjar leta efter svaret. Det är spännande historia för alla åldrar. Vi hoppas boken blir en succé och att spinoffprodukterna med mjukdjur kommer fungera. Nadal är mysig och vi tror att han blir perfekt som en cirka 30 cm uppstoppad beanbagvariant i matt rosa läder, kanske med kläder på men det har vi inte bestämt än.
I slutet av sommaren väntas ett slutgiltigt beslut tas i frågan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *