Categories
Insändare

Över All Förväntan – brev från nöjda läsare

Det finns tillfällen i livet värda att minnas för den blotta glädjen. Under denna rubrik samlar vi insändare om stora avgörande stunder då våra läsare upplevt något som är över all förväntan.

Bästa Ö.A.F.!
För en tid sedan läste jag en insändare i en tidning om badrumsdesign. Språket var välvårdat och där fanns gott om tips på var och varannan rad. Bland annat nämnde avsändaren, som jag inte minns namnet på, (Ulla Ek, Gordons anm.) hur han/hon (hon, Gordons anm.) bytt ut kaklet i sitt badrum från blått till vitt.
Anledningen sas vara en eftersträvan att få fram ljus och glädje istället för det dunkla lite murriga som blått ger. Det slog mig att jag själv kaklade med mörklila plattor när jag gjorde om mitt badrum. Efter att ha läst insändaren än en gång kände jag också igen symptom som nedstämdhet vid tandborstning och sorg vid duschning som påstods komma av just den dystra färgen.
Sagt och gjort, jag kaklade om hela badrummet vitt. Gissa om jag är nöjd! Aldrig har jag trivts så bra som nu och alla mina bekanta tycker också att det är supersnyggt. Förändringen till det bättre var verkligen över all förväntan.
Kent Nenad Olsson

Hej Ö.A.F.!
Jag har länge haft ont i ryggen. Sjukgymnastik och annan motion har inte hjälpt och jag har stått rådvill inför problemet. Så en dag märkte jag hur det drog in kalluft från det fönster där jag oftast sitter och läser varje dag. Det slog mig att det kyliga vinddraget kanske var boven i dramat och snabbt flyttade jag min fåtölj till andra sidan av rummet. Jag tätade också fönstret med häftmassa och gamla lakan. Resultatet var över all förväntan.
Det här inträffade för ungefär en månad sedan och nu har jag aldrig ont i ryggen längre. Jag är så glad.
Winnie Thorsson

Hej Ö.A.F.!
Min svåger klagar alltid över hur svårt det är att få på hans son overallen när de ska iväg till dagis på morgonen. Först gav jag honom rådet att ta på overallen innan stövlarna. Detta gjorde proceduren lite enklare men fortfarande tyckte han det var jobbigt.
– Mornarna är alltid likadana. Först ger jag David (så heter hans son) bröd med smör och marmelad. Sedan får han te med basilika i, det lugnar ner honom lite. Sedan säger vi hej då till mamma. Efter det borstar vi tänderna och sedan ska vi gå. Då i hallen när overallen ska på blir han helt stirrig och börjar fäkta med armar och ben.
Efter att ha fått höra samma visa dag och ut och dag in från honom blev detta också ett problem för mig. Jag började tänka och fann snart svaret. Varför inte ta en nypa basilika, som rörs ner i teet med lugnande effekt, och strö inuti overallen? Mitt råd följdes och vips! Bekymret var ur världen. Kan man säga annat än att effekten var över all förväntan!
Bolle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *