Categories
Näringsliv

Öresavrundning ger nya jobb

Lasse, Nils och Karl har startat en egen arbetsförmedling i norra delen av Skåne. Tanken är att “uppmärksamma bortglömdheter i Sverige för att skapa oförglömliga arbetstillfällen”. Det var Lasse som fick idén när han sammanställda bokslutet för sin leksaksbutik i början av året.
– Jag arbetade med att få det hela att gå ihop och stod där i evigheter med en öresavrundning som jag inte kunde komma runt. Hur jag än vände och vred på det blev det galet, säger Lasse.
– Det var inte förrän Lasse kontaktade mig som det blev en lösning på problemet, säger Nils och fortsätter:
– Jag satte honom i kontakt med Karl som påminde om att vi slutat med ören i det här landet, men en sån tid det tog för att komma fram till detta.
Lasse såg genast en potential i det som skett och tyckte att fler borde få ta del av denna lärdom:
– Ja inget ont som inte har något gott med sig brukade jag säg varje gång mor slog mig, eller det var egentligen hon som sa det men det hör inte hit. Jag insåg direkt att om en enda person kan arbeta så länge, hur länge skulle då inte flera kunna arbeta.
Målet för de tre männen är dock på intet sätt inte att införa ören igen. Lasse förklarar:
– Nej! Det vi söker en lösning där det ska vara osäkert om ören ska räknas med eller ej, det är endast på detta sätt man kan tvingas till de här långdragna uträkningarna och funderingarna. Ännu har vi inte fått något napp hos någon myndighet men vi jobbar på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *