Categories
Inrikes

Ordförande instängd i badkar

De nydesignade badkar som installerats i bostadsföreningen Skorpkorgen kommer med omedelbar verkan att tas ur bruk. Detta rapporterar HCI, Homeswimming Constructions Inc. sedan flera boende farit illa.
– Vi har fått in oproportionerligt många klagomål på bara en månad, säger Henning Hammarén Ting, förman på HCI. I flera fall gäller det äldre herrar under 1,30 som haft svårt att ta sig ur badkaren. Normalhöjden för våra badkarskanter är ju 2, 20 och eftersom karen dessutom är utrustade med slipperywalls med ett speciellt ytlager av såpa kan jag tänka mig att det också försvårar uppstigningen en aning.
Även boende av normallängd har dock lämnat in klagomål, och det var också först när föreningens ordförande Janek Lewiszki råkade illa ut som föreningen reagerade.
– Ja det stämmer, säger Henning Hammarén Ting. Innan dess fanns det inget krav från föreningen Skorpkorgen att något skulle ändras, men det tog också ett tag innan man hittade alla de där herrarna. Jag vet förresten inte om alla är funna än. I Lewiszkis fall gällde klagomålet att karet helt enkelt stod fel. Karet hade hamnat upp och ner och ordföranden blev instängd under när han skulle bada. Han klagade på att han inte kunde hålla vattnet kvar i badet och dessutom att han inte kunde ta sig ut och sköta sitt liv på ett fullgott sätt.
Nya badkar installeras redan i nästa månadsskifte men på grund av en nyreglering av leveransvillkoren kommer de gamla badkaren fortfarande stå kvar, något som väckt viss irritation i föreningen Skorpkorgen.
– Folk vet inte hur bra de har det i det här landet, säger Henning Hammarén Ting. Jag förstår inte logiken, först vill du ha något så mycket att du är villig att betala för det, och sen blir du arg när du får två. Man blir faktiskt lite trött. Ibland undrar jag om man inte borde arbeta med något annat istället. Typ handfat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *