Categories
Inrikes

Omfördelning av statsfinanserna

Idéhuset Grottans notarie Tess Engmo kommer idag att presentera ett förslag kring hur man bättre ska jobba med statsfinanserna. Efter vad Gordons Trädgård erfar handlar det om ett rejält nytänk.
– Jag tror att man kan vinna mycket på att omfördela statsfinanserna i grunden. Man kan byta plats på bokstäver och lyfta ut vissa helt. Man kan helt enkelt skippa stora delar av ordet. Det behöver inte ens heta statsfinanser, säger Engmo.
Enligt Engmo handlar mycket i frågan om hur statsfinanserna används och bemöts just om hur de benämns.
– Jag har gjort två byten av bokstäverna som ligger till grund för mitt förslag. Det ena är att kalla statsfinanserna för drakar. Det ska man göra när någon ska få mindre pengar. Jag tror inte folk blir så arga om man säger att de inte kommer få så stor del av drakarna i år. Vem gillar drakar? När det däremot kommer till den som ska få mer är mitt förslag att kalla det för solbränna eller tuggtobak- två positiva saker som i alla fall alltid gör mig glad att få.

2 replies on “Omfördelning av statsfinanserna”

Statsfinanserna kan även bättras genom att man fyller ut lådorna som innehåller export med uttjänt tidningspapper.

Helt sant. Ett intressant pilotprojekt på idén genomförs just nu hemma hos familjen Russ i Prag. Lådorna har fyllts med statsfinanser, omfördelas inom lådan och skickas iväg. Av de lådor som kommit tillbaka har innehållet i samtliga varit mycket omfördelade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *