Categories
Forskning

Nytt mått spås vinna folkets hjärta

I förmiddags presenterade IFM- Institutet för mått, de nya mått som kommer att gälla fram till nästa skiftesperiod (6 Maj 2008). Ansvarig utredare Gulla Jansson tycker att årets mått är starkare än någonsin:
– Jag tycker att juryn gjort ett fantastiskt jobb och jag är väldigt stolt. Det är kul att se att flera gamla mått är med igen, men att det samtidigt finns en fin återväxt, säger Gulla Jansson.
Gulla Jansson nämner folkkära favoriter som centimetern, kilot och den gamla trotjänaren famnen som mått som är med i år igen. Men hennes personliga favorit finns bland nykomlingarna:
– Jag är helt förälskad i kockan och så glad att den äntligen får vara med efter alla långdragna diskussioner. Jag tror att det kommer bli en hel del skriverier om den men kockan är ett fantastiskt mått som mäter saker på ett sätt som väldigt få andra mått kan. Dessutom har den en starkare doft och en helt annan taktilitet än till exempel kilot, jag tror att det är därför det så länge varit så mycket snack om att kockan inte ens skulle erkännas som mått över huvud taget.
Hela listan med mått finns publicerad på IFM:s hemsida www.ifm.co.org . Måtten börjar gälla från och med grödemånaden April.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *