Categories
Näringsliv

Nya bud från entreprenör Challe Rannström

Take It Or Leave It, så heter en ny het aktör i budbranschen. Gordons Trädgård fick en pratstund med Challe Rannström som är den drivande kraften bakom företaget.
– Du arbetade tidigare som copywriter, men nu är du vice VD för en budfirma.
– Japp. Take it or leave it.
– Vilken är er affärsidé?
– Take it or leave it.
– Det är verkligen ett klatschigt och kaxigt namn. Vad döljer sig bakom?
– Det finns så många budfirmor, men vad gör dem egentligen? Fraktar ett paket mellan punkt A och punkt B. Någon mer än jag som känner att det behöver hottas upp en aning här? Det behövs nytänk, that’s why we say; take it or leave it!
– Och vilken typ av nytänk står ni för?
– Om säg, en häst, lämnas in på lagning, inte fan säger du till killen som tar emot den att ”Och så vill jag ha den inslagen också, ska hämtas på torsdag. Pling, hej då!” Ingen gör det, men vi gör det. Vi säger inte bara: vi hämtar ditt paket. Vi är mer flexibla än så, jag tror att man måste vara det idag. Du vet bara jag sätter mig ner börjar jag på något nytt, och så är det ju för alla. Något händer. Det är kanske inte ens en idé, det kan vara mindre än så, men det räknas. Jag tror inte alla räknar som jag. Där för säger vi som vi gör.
– Take it or leave it?
– Exakt. Take it or leave it. Det är vår garanti, skriv upp det. Det har kommit en ny spelare till stan och han är snabb och det är gaspedalen som gäller!
– Vad driver dig?
– Det är olika saker varje dag. Jag behöver överraska mig själv. Det kan vara en maträtt, eller en frukt eller liknande- kanske fukt, saker som rimmar- och då talar jag om frukterna som man skördar för varje annan frukt man sår.
– Du menar om man till exempel planterar ett äppelträd?
– Ja, precis. Eller plommon. Gott också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *