Categories
Språkhavet

Nya böjelser på Sfi

Skolverket bemöter idag kritiken mot innehållet på utbildningen Svenska för invandrare. Kursplanen har attackerats internt av besvikna elever, men främst i media där flera språkforskare bland annat menat att en förestående utarmning av språket hos framtida generationer riskeras. Bristen på prefix, verbformer och diverse ändelser har särskilt ansatts och Skolverket har tagit till sig av kritiken. Som en direkt åtgärd inleddes nyss ett samarbete med SLM och i april kommer även ett projekt med RFSL startas. Skolverket beräknar att dessa samarbeten kommer resultera i runt 30% fler böjelser.

4 replies on “Nya böjelser på Sfi”

vän av ordning (undertecknad) hittade ett stavfel i den här nyheten. det påverkade på inget sätt förståelsen, men tog bort en gnutta av behållningen.

Vi på redaktionen tackar förstås stort och fortsätter att applådera våra läsare. Tipptopp för oss också om du har möjlighet att berätta vilken gnutta av behållning som togs bort.

Jag har nu läst om artikeln tre gånger och hittar inte ett enda stavfel. Däremot har jag helt tappat förståelsen för nyheten.

I kölvattnet på Jontes inlägg har många andra läsare hört av sig med samma bekymmer. Gordons Trädgård funderar på att placera in ett par stavfel för att lugna läget tillfälligt, samt söka kulturpengar för en tjänst som enbart ska söka efter Jontes tappade förståelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *