Categories
Forskning

Nobels pris var fel

Hos Snuseriets vänner kan arga tobakskunder reklamera snus som inte håller måttet. Det gjorde Anna-Katta Nobel. När hon en fredagseftermiddag som vanligt köpt en dosa och lagt in en pris snus under läppen märkte hon snabbt att något var fel.
– Det var samma snus som jag alltid köper – märket Hjernbaerk från Lenenéers. Men den här dagen var det helt rinnigt och kladdigt och höll inte ihop som det brukar. Dessutom hade det inte samma mörkbruna färg som vanligt, utan var mer gråaktigt och gulgrönt. Jag skickade direkt in dosan till Snuseriets vänner för inspektion och de återkom till mig redan samma dag. Det visade sig att det ramlat ner delar av det tyska snusmärket Hjernsybstansch i dosan (båda märkena tillverkas på samma fabrik, reds.anm.), säger Anna-Katta.
På Lenenéers beklagar man det inträffade och säger att man ska se över sina rutiner.
– Sånt här får förstås inte ske. Samtidigt är vi väldigt glada över att våra kunder uppmärksammar avvikelser, det visar på deras engagemang och hängivenhet till produkten, säger Moa Lenenéer, VD.
För Anna-Katta slutade historien ändå lyckligt. Dagen efter fick hon ett presentkort i posten från Lenenéers på en livskonsumtion av snus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *