Categories
Kultur

Mysteriet Michael Bublé

Mångas ögon riktas idag mot www.michaelbuble.com i och med den häftiga debatt om artistens namn som rasar.
Allt började då Kricko Kommunikation, tidigare uppmärksammat av Gordons Trädgård för sin sloganproduktion, utökade verksamheten och fick Bublé som uppdragsgivare. Redan under första mötet uppkom frågeställningen som nu är på allas läppar: Är Michael Bublé artistens dopnamn? I så fall, varför har han inte tagit sig ett artistnamn? Å andra sidan, om Michael Bublé är hans tagna artistnamn, varför har han valt ett så dåligt namn?
Många mediaanalytiker menar att Bublé riskerar att förlora en ansenlig mängd av sina fans om inte ett svar levereras senast under denna vecka.

3 replies on “Mysteriet Michael Bublé”

Jag tycker om att säga Bublé. Smaka på det – [bubb’lee]. Bubbla och le, som en leende tonårspojke med ett sturt Hubba Bubba i munnen. När jag var liten så försökte jag en gång tugga ett helt paket Bubba Bubba samtidigt. Fem stora tuggumin. Det var lite läskigt kommer jag ihåg nu.

I min mening är det begynnelsebokstäverna som ställer till det. “M..B..” orsakar något av en oral kullerbytta. Vad sägs om en allitteration? Smaka på Bosse Bublé.

Under dagen har det även inkommit brev i pappersform till redaktionen. Somliga verkar mena att namnet inte alls är ett problem utan att dilemmat ligger i själva musiken. Andra undrar om Bublé är så liten att han får plats i en ask. I så fall skulle detta innebära att “man kunde lägga Bublé i asken tillsammans med en ekoxe och knyta ett snöre runt. Bublé skulle lära sig lite om skogsarbete, och samma skulle gälla för ekoxen (förutsatt att Bublé kan något om detta och är en inspirerande pedagog)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *