Categories
Mode

Munkjacka i form av pläd

Polisen i Sunne har gjort ett ovanligt fynd. Det handlar om ett svårbestämt textilt verk och nu begär man hjälp från allmänheten.

– Hur ska jag säga, det är en blågrå sak i ett ganska mjukt tyg. Jag var först ganska säker på att det var en munkjacka, en sån där som min son och hans kompisar har, men sen har vi blivit mer och övertygade om att det är en pläd. Det går att ha den på sig när man står upp, vilket skulle tala för munkjacka, men också när man ligger på soffan, vilket kanske talar för pläd. Jag är själv inte så inne på det där med mode, har mest bara kofta på jobbet, alltså inte bara kofta utan byxor och så också, men man kanske kan tänka sig att det är en munkjacka i form av en pläd. Det kanske är någon ny stil, säger Annelie Toreving på polisens pressavdelning.

Nu vill polisen att sakkunniga från allmänheten hör av sig för att man bättre ska kunna beskriva vad det är som egentligen upphittats, så att det till sist ska kunna återbördas till ägaren.

– Det allra bästa vore förstås om ägaren själv kontaktade oss, det är en önskedröm. Och man kan ju alltid drömma, det gör i alla fall jag, säger Toreving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *