Categories
Mode

Missfärgade minkvantar på modet igen

De mintgröna minkvantarna för nyfödda som väckte uppståndelse i Mrs Chervelles kollektion härom veckan skriver nu ännu ett kapitel i den moderna modehistorien. Det visar sig nämligen att vantarna blev missfärgade på väg till visningen, och att färgen alltså inte alls var menad från början. Misstaget upptäcktes av modebloggaren Mac Ken Shaman som var närvarande på visningen, och snabbt kunde verifiera sensationen.
– Jag sprang direkt fram till chefsdesigner Heléne Nigima och frågade om färgen verkligen var korrekt. Jag gick bara på min egen instinkt där, jag hade ju aldrig sett något liknande, och jag trodde nästan hon skulle svimma av genans. Att sånt här händer på den här nivån i mode är ju en sak men att det inte var någon hos Mrs Chervelles själva som noterade misstaget var ju det värsta, säger Shaman.
Orsaken till missfärgningen var att vantarna transporterades i regn i en grön papplåda. När lådan blev fuktig färgade den av sig på plaggen. För Shaman själv innebar misstaget dock ett rejält uppsving, särskilt under den första timmen då han var ensam om nyheten vilket genererade ett stort antal besök på hans sida.
– Annonsvärdet på min blogg ökade med 3000 % på tio minuter – det är priset folk får betala mig för att jag är en snabb och observant journalist. Det finns till och med ett ordspråk om allt det här: ”Om en person är död är det en annan persons brödföda” heter det. Jag känner igen mig i det, särskilt just nu, säger Shaman.
I ett försök att åter ta kontroll över situationen släpper nu Mrs Chervelles vantarna i en limiterad upplaga. Den här gången har man utgått från den missfärgade gröna tonen och tagit fram samma nyans på fabriksväg. I ett pressmeddelande kallas nysläppet för en ”copy of a original re-release” och med självironisk blinkning kommer vantarna i en grön papplåda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *