Categories
Medicin

Min menisk är en gubbe

Juan Meliville från brukssamhället Bogota utanför Brunnsvik har en alldeles egen nära vän. Det var under en snabb snurrtango som Juan gjorde den något speciella upptäckten.
– Det var bra fart på dansgolvet och något knyckte till inne i knäet. Efter det så knixar det lite när jag går. Jag ska in på magnetröntgen snart men jag tror inte att det är något allvarligt. Jag tror bara att det är någon som bor där helt enkelt och låter knix när han pratar. Det kanske är en flykting med ett främmande spännande språk, säger Juan.
Bogotas lokala ortoped säger att det nog är en spricka i menisken. Ledvätska och brosk dämpar en del men det kan bli läge för operation, något som Juan dock motsätter sig.
– Jag vill inte bli av med min vän och kanske bli känd som en ogästvänlig typ här i bygden. Jag minns själv hur det var när jag kom hit för snart trettio år sedan och bodde första halvåret i en nackkota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *