Categories
Notiser

Mer väder till folket

Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut får i juli konkurrens av uppstickaren SMHII. Det nya institutet, som inte vill förklara vad deras andra i står för, ska konkurrera med längre väderutsagor .
– Vi börjar med femtonårsperioder sen ska vi känna av intresset, säger Maud Hall-Stavlind, informationschef.

2 replies on “Mer väder till folket”

Ända sedan SHMI(r) lades 1989 kort efter efter att ha planerat sin sista femtonårsplan för det europeiska vädret har jag väntat på en liknande nyhet. De senaste årens väder har vacklat planlöst mellan för kallt, för vått, för torrt och för varmt.

Kanske kan SMHII äntligen få någon rätsida på den anarki som har rått under de tre senaste helt väderplanlösa åren.

En rykande färsk pressrelease från SMHII presenterar idag även nya möjligheter för den som vill ha det där lilla extra när det gäller väder. SMHII anammar en trend från USA och erbjuder “personal weather”, eller “personligt väder” som det kommer heta här, där väderleksrapporter skräddarsys för prenumeranter. Tanken är att lyfta fram den positiva kraft som en riktigt bra väderleksrapport kan ge och till viss del sätta denna lycka framför sanningshalten.
Informationschef Maud Hall-Stavlind lovar dock att man inte kommer ljuga:
– Vi håller oss till sanningen men mjukar upp kopplingen mellan det väder vi talar om och det faktiska vädret. Redan idag är det många som har svårt att se sambandet, vi tar bara detta ett steg längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *