Categories
Restaurang

Lockande smoothies från Afrika

Till sommaren kommer restaurangkedjan VÄKA (Vi äter kött från Afrika) att lansera egna smoothies. En lång rad smaker ska introduceras på marknaden, och först ut är smakerna manguster, sekreterarfågel, sydafrikansk pingvin och lejon. Samtliga afrikasmoothies filtreras genom både khakityg och kikare och går att få var för sig eller i form av blandningen Jätteafrika. Eftersom VÄKA endast äter kött från Afrika finns det invändningar om att deras afrikasmoothies inte kommer vara tillräckligt flytande och därmed svåra att dricka. Matt Behelop, talesman och kock menar dock att det inte kommer bli ett problem.
– Det stämmer att recepten endast består av kött, men inte behöver man dricka en smoothie. Till våra medföljer rejäla plastbestick och det kommer dessutom gå att klämma ut innehållet ur flaskan, eller tuben som det ju egentligen är.

2 replies on “Lockande smoothies från Afrika”

Enligt Lill-Annika Wehnman, sekreterare på ST, Svenska Tropiksällskapet (i dessa sammanhang även känd som Sekreterarfågeln) heter det helst inte ens Surikat, utan Kusimans. Wehnamn har länge drivit frågan på ST:s Madagaskaravdelning trots att de flesta vet att Kusimans endast håller till på fastlandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *