Categories
Kultur

Legendarisk fluga ger ut memoarer

Den numera mytomspunna fluga som lagt grund för uttrycket “Fly on the wall”, ofta använt i dokumentärfilmssammanhang, är en av debutanterna i höstens bokflora. Flugan, numera bosatt i Havanna, går under namnet Burt Sweet och Gordons Trädgård fick en kort intervju:
-Vad kommer du berätta om?
-Lite av varje, jag har sett det mesta. På 60-talet bodde jag i USA, sedan har jag rest runt i tjugo år i olika delar av Europa. Många personer har anledning att vara oroliga.
-Kan vi vänta oss några avslöjanden?
-Det kommer vara avslöjanden på varje rad. Jag har sett så oerhört mycket. Överallt där jag varit har jag kunnat snappa upp det mesta utan att någon märkt mig. En gång var jag på ett kafé i London. Jag satt på väggen som vanligt då en man om in med sin familj. De tog en kort fika och han satt kvar när de andra gick. Efter det kom en annan kvinna fram till hans bord. Jag höll på att smälla av, vissa människor är helt iskalla med sina affärer.
-Vad hände efter det?
-Hon tog ut hans kaffekopp och han tittade efter henne.
-Vem var mannen?
-Det vet jag inte, hade inte sett honom tidigare. Hur som helst så kan jag lova en hel del historier, jag struntar helt i folks privatliv och tänker dra in en rejäl pension på det här.
Burt Sweets memoarer “The Spy on the Wall” utkommer i september.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *