Categories
Näringsliv

Kritiserad företagsfilosofi spås gynna chefer

Vecka 26 väntas Whick-metoden komma till Sverige. Olesens Hi-Fi i Möllom väntas bli först i landet med att införliva norska ekonomiteoretikern Anders Whicks omskrivna företagsfilosofi i sin verksamhet. Precis som i Whick-metodens modersland Norge verkar beslutet dock inte förankrat i hela företaget och tveksamheter finns framför allt hos mellanchefer med en potentiellt brant löneutveckling. VD Manne Ford-Olesen menar dock att det inte är någon fara.
– Whick-metoden kommer förnya vårt företag till det bättre. Vi driver en modern verksamhet för vi är ett modernt företag och vi vill agera som ett sådant. Det är 2007 på almanackan i vår personalmatsal. Jag vill att det ska synas i hur vi arbetar.
Whick-metoden har främst kritiserats för att anställda ges extra bokstäver i sina titlar istället för högre löner. Linda Haune, markkkkkkknadschef på norska Buildings Ent. menar att Anders Whicks metod gynnar företagsledningar som vill spara pengar genom låga personalkostnader.
– Jag började som marknadschef för sju år sedan. Idag har jag fortfarande samma lön och ligger långt under en normal lönekurva. Jag kommer visserligen bli markkkkkkkkkkknadschef ganska snart men det är svårt att betala hyran med k:n, tro mig jag har försökt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *