Categories
Språkhavet

Kärleksbrev inget att skämmas för

Romantikutredningen 2005-2008 presenteras slutgiltigt till sommaren, men redan nu har vissa slutsatser offentligtgjorts. Bland annat revideras tidigare års utredningars fördömande ståndpunkt kring så kallade amorös litteratur, dit bland annat kärleksbrev räknas. Magnus Bäcker, huvudman i utredningen menar istället att det är dags för en uppvärdering.
– Jag har själv skrivit flera brev som jag tycker håller för publicering. Mycket som produceras i någon form av rus blir ofta stark litteratur, det är definitivt inget att skämmas för.
Bäcker föreslår till och med en speciell fond som ska uppmärksamma och löpande trycka svenska folkets kärleksbrev, och första utgåvans författare är han redan bestämd över.
– Jag tycker förstås det vore både roligt och passande om ett par av mina egna brev kom i dagen för alla att läsa. Bland annat har jag ett par som jag skrev härom året till min grannes fru Marianne. De gestaltar på ett rakt sätt hur också förbjudna kärleksbrev kan ha ett litterärt värde, det är det nog inte många som tänker på. Det vore läckert att trycka boken så att vänster sida utgörs av brev till min fru, och högra av brev skrivna till Marianne, Emma eller Monica som alla bor i samma trapphus som mig och min fru. De brev som Monica fått är också verkligen heta. Jag läste igenom breven senast igår och där talar jag om rosenknoppar och dagg på ett fint metaforiskt sätt. Det är svårt att förklara och det är därför jag menar att de borde tryckas istället.
Hela utredningen presenteras 1 juli, samma dag som paret Bäcker firar sju år som äkta par.

6 replies on “Kärleksbrev inget att skämmas för”

Hur kan Bäcker ha läst igenom skickade kärlesbrev? Ett kärleksbrev är väl per definition något som skrivs på papper och i ett exemplar samt läggs i kuvert och skickas med posten. Mottagaren bör f.ö. också knyta ett rött sidenband om (de lästa eller olästa) kärleksbreven och gömma dem nogsamt. Det står utom allt tvivel att Bäcker är en oseriös klåpare som inte alls borde befatta sig med kärleksbrev.

Älskar dig för evigt.
Heta kyssar,
din Jonte

Gordons Trädgård har i ett par dagar förgäves försökt nå Bäcker för en kommentar. Idag travade en parfymerad och ringduva in på redaktion, men vi vet inte om det har med Bäcker att göra.

Det var helt enkelt en vanlig uva som var ringd, det vill säga förbeställd, antagligen av Bäcker men det är inte fastställt än.

Ah!
Då hade det bara fallit bort ett mellanslag. Ge tryckfelsnisse en fransk kyss och smisk från Jonte.

Pok,
Jonte

Ja, det stämmer. Samtidigt har det varit problem med överrepresentation av mellanslag i andra sammanhang.

En efterlysning ligger nu i alla fall ute och vi hoppas att mellanslaget kommer till rätta inom den närmsta veckan. Redaktionen vill i sammanhanget också ta tillfället i akt och ge en korrekt beskrivning av mellanslaget. När det försvann såg det ut så här:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *