Categories
Sport och fritid

Italiens snabbaste telefonkedja

Det blev lag Nelli som tog hem Silverluren för snabbaste telefonkedja vid de nyligen avslutade italienska telefonspelen.
Mästerskapet arrangerades i år för femtonde gången och lagkapten Mona Nelli, till vardags växeltelefonist på Sardiniens turistbyrå var överlycklig efter segern:
– Det här är enormt stort! Det är ett kvitto på att det man gör betyder något.
Varje lag består av fem människor som ska transportera information så snabbt som möjligt från en avsändare till en mottagare. Sedan 2006 är kortnummer tillåtna och i bedömningen invägs hur mycket av informationen som gått fram. Lag Nelli lyckades på 13 timmar, fyra minuter och 22 sekunder vidarebefordra ursprungsmeningen som var 60 % intakt hos mottagaren. Årets mening: ”Bollen är rund” kommer graveras in på den åtråvärda Silverluren. Mona Nelli menar att vinsten inte kom som en överraskning:
– Vi har tränat uteslutande på att använda händerna så lite som möjligt och tvingar på det sättet ut en större del av språket ur andra ställen på kroppen, bland annat genom munnen. Jag tror att detta var helt avgörande.

2 replies on “Italiens snabbaste telefonkedja”

jag deltog i telefonspelen 1994 och då var det naturligtvis gamla vanliga hederliga lurar som användes. men jag är lite nyfiken på om man nu gått över till s.k. mobiler? och hur det i så fall påverkat tävlingen, tävlandet, de tävlande och publiken.

Med anledning av de senaste tjänster mobiltelefonin lovar (s.k. textmeddelanden där telefonen alltså kan användas ungefär som ett brev), har protester inkommit. Cato Pauli, ordförande i Silverlursjuryn menar dock att det är en onödig diskussion och undrar varför skulle någon skicka en telefon när portot blir billigare med brev?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *