Categories
Inrikes

Inga böter trots övertramp i mindfulness

Det blev till slut inga böter för Caroline Haagård i det uppmärksammade Mindfulnessmålet. Det var på en kurs i Mindfulness då Caroline helt enligt instruktion fokuserade tanken på endast en kroppsdel. Men för Caroline uteblev resultatet och när hon klagade hos läraren för att få pengarna tillbaka uppdagades problemet: Caroline hade inte fokuserat på en egen kroppsdel, utan på en buk hos en av kurskamraterna.

– Det hela var väldigt olyckligt. Vi är ju tvungna att rapportera såna här incidenter och tyvärr blev den berörda personen mycket illa berörd, säger lärare Kent Linman.

Trots klara bevis i frågan uteblev ändå en fällande dom. Carolines advokat Ben Söder förklarar:

– Vi tyckte att domen förbisåg en mycket viktig aspekt. Den drabbade personen kände visserligen ett integritetsintrång, men sa sig också uppleva viss avslappning i magen. Eftersom vi vet att han själv fokuserade på en annan helt kroppsdel stod det klart att det ju var Caroline som hade denna påverkan på honom. Vi föreslog därför att hon skulle få pengar från honom i stället för att betala böter. Efter detta var båda parter villiga att dra ett streck över det hela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *