Categories
Konst

Indiskt ströbröd ingrediens i lyxig träpanel

Efter lång tids mätning och vägning har världens lyxigaste träpanel korats. Vinnaren blev i år igen favoriten Aiwara från indiska paneltillverkaren Statmotonic.
– Det här är resultatet av hårt slit och en vision som följs av målinriktade människor. Vi lämnar inget åt slumpen när vi arbetar och vi är ett häligt gäng, säger marknadschef Bawaii Intosch.
Förra året blev det en del skriverier eftersom Statmotonic vägrade avslöja ingredienserna i sin panel. Debatterna satte företaget i dåligt ljus, något man har lärt sig av till i år.
– Vi tillmötesgår nu frågan om transparens kring våra metoder och ingredienser, men vi kan förstås inte lämna ut hela innehållsförteckningen rakt av. Det gör inget företag mig veterligen. På samma sätt skulle ingen trollkarl i världen avslöja sina trick. Det vore ju som att trolla bort sig själv, om du förstår vad jag menar, säger Bawaii Intosch.
Statmotonic avslöjar i alla fall den ingrediens som ger träpanelen dess karakteristiskt krispiga yta. Det visade sig vara indiskt ströbröd som används, och dessutom med särskild tillverkningsmetod.
– Varje ströbrödskorn väljs ut av en jury på femton personer efter sluten votering, för att sedan gå vidare till behandlingsprocessen. Där marineras kornen i grått vatten som vi får från fiskebåtar som varit ute i minst ett halvår. Det är den tid det tar för att få både rätt temperatur och färg på vattnet. Kornen torkas sedan för hand i sockrad bomull och trycks mycket sakta fram och tillbaka ett par gånger genom hålen på en finmaskig barnkofta för att få sin rätta form. Efter det går kornet vidare till slutbedömning om det ska få ingå i ströbrödet. De korn vi är nöjda med blandas ut i den väv som täcker hela träpanelen, säger Bawaii Intosch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *