Categories
Inrikes

Helgjuten

En helgjuten plastbit har påträffats i ett sandtag vid Kristineberg i Stockholm. Det var under en lunchrast då några av arbetarna på sandtaget lekte i sanden som de gjorde fyndet. Gösta Karlsson berättar:
– Jag hade just tagit mig ända upp till toppen på en av sanddynerna och skulle till att kasta mig ner när jag kände något hårt under foten. När jag tog upp plastbiten kände jag att den var alldeles varm men sen tänkte jag att värmen nog inte kom från den själv, eller alltså, den kom ju från plastbiten, men det var nog ingenting inuti plasten som utlöste värmen, typ ett hjärta eller så, utan snarare hade den blivit varm av att ligga begravd nere i sanden så länge. Sanden är ju varm.
Man tror nu att det kan finnas fler plastbitar på sandtaget men det är inget som man har varken resurser eller intresse av att undersöka. Ellen Lunding, vd Svenska Sands:
– Vi sysslar med sand, inte minröjning. Kommer det fram fler bitar meddelar vi om det då.

4 replies on “Helgjuten”

Flera engagerade läsare har hört av sig, inte bara till oss här på redaktionen, utan också till Svenska Sands. Dessutom har det även visat sig finnas interna intressen på Svenska Sands av en mer öppen attityd i frågan. Olav Lunding-Olsson, presstalesman på Svenska Sands meddelar att det nästa vecka kommer utlysas en ny “röjansvarig” tjänst på företaget för att bättre hantera ärendet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *