Categories
Kultur

Havets brus återkommer

Italienska avsomnade rockgruppen Havets brus (Si Bruzzi Mare) som turnerade flitigt i Skandinavien på 60-talet, ska återförenas. Den oväntade nyheten släpps idag av nättidningen Poppidirockas. Havets brus nådde inte in på topplistorna i något land och fungerade aldrig heller rent ekonomiskt. Varje skiva sågades enhälligt av kritikerna och de få groupies som först fanns lämnade backstageområdet klagande. Cinco Piedro, den enda kvarvarande originalmedlemmen är dock mycket glad när Gordons Trädgård når honom för intervju.
– Jag har haft ett fantastiskt liv. Musiken är bara en av ingredienserna. Det finns så mycket annat; matlagning, fotboll, vänner. Det är jättekul att prata med dig till exempel. Det här är livskvalité, och jag är en livsnjutare.
– Vad kan vi vänta oss av återföreningen?
– Verkligen ingenting särskilt, jag har inget nytt material alls och jag är inte så sugen på att spela live heller, men det ordnar sig. Livet är ändå bra underligt, eller hur? För mig handlar det om att träffa människor. Om någon sagt till dig för fem år sedan, eller för fem minuter sedan, att du skulle prata med mig – du hade aldrig trott att det var sant! Eller hur?
– För fem minuter sedan visste jag det kanske…
– Men för fem år sedan! En total nyhet för dig, och du arbetar ändå på en tidning. Det är det här jag menar. Livet är enormt fascinerande. Jag kan sitta länge och bara inspireras av mina egna tankar och idéer.
Piedro berättar också att han köpt ett nytt hus och startat en vinodling. Kanske för att hitta frid och ro i en ny miljö?
– Nej, nej. Ja alltså det vore ju skönt men någon ny miljö är det inte. Jag har bott i samma område hela livet. Jag har bara bytt hus, bytte med grannen. Han frågade och jag tänkte att, vad kul och ovanligt att han frågade – människor är så rädda för att ta initiativ och tala med andra, så jag sa ja. Det är mindre och ganska förfallet, så många säger nog “Han Cinco Piedro gjorde en dålig affär”, men jag säger “Kanske det”. Kanske var den dålig ekonomiskt sett, och mitt gamla hus som jag älskade var ju mysigare, visst.
– Men att hitta en ny hobby, som vinodling i ditt fall är ju en riktig injektion för många.
– Det här huset ligger precis vid en väg vet du, en stor, går genom hela Europa. Det är inget lugn där inte. Ha ha. Och druvorna går ju inte att använda för vin, helt avgasförgiftade. Ha ha. Men sånt där ordnar sig också. Jag tror att det är typiskt människan idag att fokusera på det negativa. OK, det gick inte bra för mig som musiker, men jag kan starta igång igen ändå. Eller hur? Du måste själv ta tag i livet, annars tar någon annan tag i dig, eller i ditt liv, eller ännu värre om du tar tag i någon annans liv – men du gör det efter att en tredje person blandat sig i. Det är min livsfilosofi: “Var aldrig tre om ett liv – bara om det verkligen krävs”.
Havets brus kommer turnera i Skandinavien under hösten. Inga datum och platser är bekräftade än.

One reply on “Havets brus återkommer”

Vilken otroligt oinsprirerande människa! Jag var precis på väg in i en ny fas i livet, men efter att ha tagit mig igenom den här intervjun inser jag att allt är meningslöst. Jag kommer nu i stället tröska på i samma förklastliga stil tills jag dör (i en förhoppningsvis inte allt för avlägsen framtid). Vinodling, musik … pah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *