Categories
Forskning

Han spår i kaffesump

Spåmannen Maewata Hwati-Daewon från Indien är på besök i Sverige för new age mässan där han kommer att hålla föredrag om sin metod att spå i kaffesump. Vi fick ett par ord med det upptagna oraklet.
– Vad är det egentligen som är nytt med ditt sätt att spå?
– Jag spår i kaffesump, det har ingen gjort förut.
– I Sverige har detta sätt att spå funnits länge. Är det endast nytt i Indien?
– Jag tror du blandar ihop min vetenskap med ”att spå UR kaffesump”. Jag ”spår I kaffesump”, och det är en helt annan sak. Det tar mig och mina assistenter ungefär en vecka att arbeta fram varje spådom. Merparten av tiden går åt till att brygga och dricka kaffe och sedan ta hand om sumpen. Jag avverkar ungefär tre hundra paket om dagen och fem assistenter i veckan. Inte många magar klarar av detta tempo, säger Hwati-Daewon och sveper ännu en kopp kaffe och häller sumpen över sig.
Beroende av den stora mängd kaffe som går åt är spådomarna knappast gratis, runt tio tusen kronor kostar det beroende av hur mycket kaffe man vill att Hwati-Daewon ska sitta i. Under sin två veckor långa vistelse kommer endast en person spås under mässan. Utöver detta görs en gratis spådom av den verkställande direktör för det företag som väljer att ta över sponsorskapet för hans fortsatta verksamhet. I dagsläget råder hemliga förhandlingar med tre olika svenska kaffeföretag och diskussionerna väntas vara klara till sommaren 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *