Categories
Djur och natur

Grekland populäraste turistmålet bland syrsor

Under semestern är det många i Sverige som reser till Grekland. De flesta som reser är syrsor, men detta syns inte i statistiken. Nu har turistbyrån Ellhults uppmärksammat de bristande siffrorna och vill göra något åt saken.
– Med tanke på hur stor procent syrsorna utgör är det konstigt att ingen pratar om detta. Det ligger ju i branschens eget intresse att få upp siffrorna, säger Anita Lingbland på Ellhults.
– Enligt våra beräkningar står människor endast för tre promille av alla svenska turister. Jag kan inte tänka mig något annat sammanhang där en så liten grupp får en så stor uppmärksamhet. Man trycker upp broschyrer och allt möjligt, det känns nästan pinsamt att vara i den här branschen. Jag menar, jag tror knappast att någon inom bilbranschen skulle föreslå att skriva broschyrer riktade till folk med träben, eller nån annan minoritetsgrupp bland bilister, typ sorkar.
– Sorkar?
– Ja, jag är inte i bilbranschen men jag menar, det borde ju finnas samma idéer där. Vi ser nu i alla fall över idéer kring information mer direkt riktad till syrsor och håller nu på att identifiera vad som är typiskt för målgruppen. Syrsor låter ju en del så det tyder på att de är intresserade av ljud. Vi är därför inne på att skippa pappersinformation och istället bara använda oss av audiell verksamhet. I ett första steg tar vi fram små hytter där syrsorna kan sitta och lyssna på information om Grekland. Hytterna kommer att svetsas fast i trottoaren utanför våra kontor. De blir runt sju centimeter höga och utrustas med den främsta ljudtekniska prestanda som finns idag. Men det är ett stort arbete och vi beräknar ha de första tvåtusen hytterna klara till sommaren 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *