Categories
Djur och natur

Gravida flugors samtalsämnen kartlagda

Ett forskarteam i Aumann, Österrike har lyckats micka upp en grupp gravida marflugor för att jämföra deras diskussionsämnen med vad gravida kvinnor talar om.
– Precis som hos människor är det mycket snack om mat, säger Anne-Thea Hultmann som leder projektet.
– Jag själv åt korv som en tok när jag var gravid, men det verkar inte vara intressant alls för flugorna. Faktum är att de sju flugor som ingått i undersökningen över huvud taget knappt visat något intresse alls för mig under den här perioden. Första veckan bjöd jag in till en liten middag hemma hos mig för att vi skulle lära känna varandra. Jag hade köpt biff och vitt vin i den övre prisklassen men det var bara tre av dem som dök upp. Efter det blev förhållandet tyvärr bara strikt yrkesmässigt mellan oss i personalen och försöksgruppen. Det var lite trist eftersom jag alltid tycker om att få nya vänner i varje projekt. Så blev det inte den här gången, säger Hultmann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *