Categories
Inrikes

Fullt med fisk

Ett stort antal kraftigt berusade spigg och krill har synts i vattnen kring Gnarp i södra Skåne. Orsaken tros vara ett snapsläckage från ett närliggande ålagille. Upptäckten gjordes av Helena Jönsson, småfiskare:
– Spiggen var oregerlig och krillen likaså. Kalabalik!
Hälsomyndigheten har utfärdat restriktioner kring badande och hänvisar till rön om att krill kan vara berusad i mer än två veckor. Lokala livsmedelsbutiker har gått ihop för att samla ihop återställare till samtliga fiskar.

2 replies on “Fullt med fisk”

Som boende i södra Skåneregionen blir jag naturligtvis mycket upprörd över att höra talas om ett sådant snapsslöseri! Jag hade mycket högre tankar om ålproducenterna i dessa trakter. Men å andra sidan har jag improviserat fram ett alldeles fantastiskt recept på alkoholmarinerad krillgryta. Om någon blir sugen kan ni kontakta mig så skickar jag ett smakprov.

Rille har även skickat sina fyra senaste kokböcker till oss på redaktionen; “Krill”, “Krill – inte makrill”, “Krillsallad” och “Det är Krillegille – matlagning med Christer Ulfbåge i Skånes godaste trakter”. Läsare som vill ha någon av dessa titlar kan höra av sig till redaktionen för att kostnadsfritt få de skickade till sig. Först till kvarn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *