Categories
Kultur

Första namnen till årets mingelfestival klara

Mingelfestivalen i Norrsjö offentliggör idag de första namnen till årets upplaga, och det ser ut att kunna bli något alldeles extra. Erik Nanne Mattsson, Fällgruppen och Robbie Cajack kommer alla att närvara och visa upp sina unika talanger.
– Personligen är jag mest stolt över Cajack, säger festivalens ordförande Bosse Schütt. Han är på sätt och vis anledningen till att jag började med allt det här en gång för snart trettio år sedan. Hans stil är unik i världen och han kan mingla både i små och stora grupper.
Mest folk väntas ändå Fällgruppen att dra. Tillsammans har de minglat i både stora och små sammanhang och de har en gedigen lista med evenemang bakom sig. Till mingelfestivalen sätter de ihop ett helt nytt tidsstyrt mingelkoncept som går under arbetsnamnet snabbmingel.
– Jag har bara sett små snuttar på film än, men det jag sett ser fantastiskt ut, säger Bosse Schütt. De klarar av upp till åtta mingel på tjugo minuter, det är enormt inspirerande.
Festivalen har som vanligt huvudsektionerna stormingel, galamingel och coctailmingel men drygar i år också ut med flera nya idéer. Bland annat blir det utomhusmingel, djurmingel, enmansmingel, varmt mingel, höghöjdsmingel och så minimingel, en idé som festivalens producent Bea Lewinsson kom med.
– Vi vill nå en yngre målgrupp också. Minimingel är till för alla upp till två år och vi hoppas att på detta sätt bredda festivalen. Även små människor kan uppskatta att mingla, säger Bea Lewinsson.
Slutligen kommer också Erik Nanne Mattsson kommer att göra något av en favorit i repris med sina emotionellt styrda och socialt kommenterande mingel. Tillsammans med frivilliga ur publiken sätter han ihop olika mingelskaror som sedan minglar under paroller som ”Vi minglar men har inget att prata om”, ”Vi är tvingade att mingla i väntan på något roligare” och ”Vi minglar i hopp om att någon ska ge oss arbete”.
Invigningsfesten äger som vanligt rum i kårhuset där festivalens gäster ges möjlighet att mingla med de gästande inbjudna professionella minglarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *