Categories
Inrikes

Flugburgare istället för valfläsk

Nya Ultradietisterna som hade viss framgång redan i senaste valet lanserar nu i stället för ett valmanifest en maträtt som sammanfattar partiets hållning.

– Vi tror att de bästa besluten fattas på en mage som är fylld med god kost. Men det ska inte vara för mycket. Därför har vi sammanfattat oss i endast en maträtt, säger pressansvarig Karro Beelister.

Maträtten är en flugburgare, men utan bröd runt köttet. Även annat onödigt som tomat är också borttaget, men såsen är kvar. Mest innovativt är dock köttet i burgaren som kommer från en fluga.

– Ja, det stämmer, det är endast flugkött och sås i flugburgaren, det hörs väl nästan på namnet. Den ser ut som en liten kula som man enkelt kan hålla med två fingrar när man äter. Såsen är ganska fast och brukar inte rinna ner på fingrarna, bara man äter fort. Fast egentligen tycker vi att det är att förenkla rätten lite att kalla den bara för flugburgare. Köttet kommer ju endast från flugans buk och det är en ganska invecklad process som föregår urvalet. Jag tror inte att alla vet att vi bara använder oss av kött från en enda flugas buk. Det tar ganska lång tid för flugan att äta upp sig efteråt och sen låta magen växa igen, säger Beelister.

Burgaren kommer att finnas till salu i Nya Ultradietisternas valstugor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *