Categories
Konst

Fler besparingar från Stockholms konstråd

Som tidigare meddelats genomför Stockholms konstråd just nu besparingar i det offentliga rummet. Kravet på ett visst minimiantal nya personligheter i statyform per år ska ändå hållas, varför den populära samstatyn av Chuck Norris och Chuck Berry till sommaren byggs på med Chuck D.

5 replies on “Fler besparingar från Stockholms konstråd”

Ah, vilken strålande trio. Undrar bara om de likt siamesiska trillingar kommer de vara sammanvuxna på något sätt?

jag skulle bli irriterad om så var fallet, och hoppas att jag inte väcker en sovande björn, men: vet redaktion om det finns planer på att även inkorporera Hammarby Fotbolls nyförvärv Charlie “Chuck” Davies i statyn?

Det låter som en härlig staty, 3 eller 4 Chucks. (Nils Ferlin släng dig i väggen!). Har också hört rykten om att E-type har lagt fram ett förslag om att uppföra en liknande siames-variant av Carl XVI Gustaf, Paolo Roberto och Michael Jackson samlade kring en run-sten, nånstans i Humlegården. Jag börjar ana att konstådet utlyst en tävling, i linje med besparingskravet. Gordon kanske kan undersöka detta vidare.

Konstrådet vill varken bekräfta eller dementera detta. Däremot har E-Type börjat egenfinansiera statyer som tillverkas av konststudenter i ekonomisk nöd. Det unika materialet ger enligt uppgift “särskilld mänsklig framtoning och aura”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *