Categories
Restaurang

Fel rätt

Mattidningen Swedish Foods meddelar idag att svenska juniorkocklandslaget kommer få en varning efter en misslyckad bjudning på Widde värdshus. En av kockarna, 3-åriga Petrus, använde en shake and bake variant av trolldeg för att baka skådebröd. Allt resulterade dock istället i en enda soppa som erbjöds de förvånade middagsgästerna. Misstaget upptäcktes då marskalk Hans Slöja skulle bre en smörgås men fann att smöret inte fäste på den glatta vätskan.
Juniorlandslagets kapten Julia Tomsson, 4 år kommenterar:
– Först kom det soppa som de inte ville ha och sen blev en gubbe, han blev arg på oss, och sen fick vi gå.
– Jag har en prutt i magen, tillägger Julia fnittrandes från daghemmet Slangbellans toalett.

6 replies on “Fel rätt”

intressant. läser gärna fortsatta rapporter om juniorkocklandslagets öden och äventyr. jag har hört att en bok är under produktion, om succéåret 2005. stämmer detta?

Det stämmer. Det blir enligt uppgift den första bilderbok som görs helt i fingerfärg och papier-maché.

Stämmer det även att Felix kommer ge ut en speciell “Dagens rätt”-serie baserad enbart på Juniorkocklandslagets recept?

Efter vad Gordons Trädgård erfar är detta än så länge inte 100 % konfirmerat. Diskussion pågår mellan Felix och en av de större livsmedelskedjorna i Sverige men parterna är fortfarande en bit ifrån varandra om man får tro Göran Melnuss, pressass. Felix;
– I nuläget har vi fått klartecken för en serie kallad Gårdagens rätt, men vi tycker inte det har tillräckligt positiv klang.

Ett annat förslag, Göran, är att ni kallar den för “Dagens fel” istället. Nytt recept, nytt grepp, nya kunder. Mycket positivt. OCH det låter mycket mer ätbart än ‘gårdagens’ för övrigt. (Jag vill ha procent på varje portion såld i fall detta lanseras).

Göran hälsar via en sprakig linje från fabriksgolvet att han “gillar något i idén” och att han på morgondagens ledningsgruppsmöte kommer lägga fram ett förslag kallat “Gårdagens fel” som han menar är “ett förslag som kommit fram då konsument och producent tänkt tillsammans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *