Categories
Djur och natur

Bärfis dömd för tjuvåkning

En äldre bärfis som tidigare i år arresterats på Tilltonbanan har idag dömts samhällstjänst. Tågvärd Bosse Selén som en gång grep bärfisen är nöjd med domen.
– Jag blir minst sagt provocerad av tjuvåkare, det är mitt jobb att bli det. Det här handlar om en passagerare som inte betalat för sig under hela den tid jag arbetat här, och det är ganska länge det. Jag har varit tågvärd i snart 37 månader och arbetar varje veckodag, och då menar jag alltså även helgen, den ingår ju också i veckan sist jag kollade. Varje dag har jag sett honom med sin sugsnabel och antenner men utan giltigt färdbevis. Jag tycker det är ett rimligt straff och jag är faktiskt ganska glad idag, säger Selén.
Den pensionerade bärfisen har främst rest för att hälsa på sitt barnbarn. Bärfisen agerade stökigt under rättegångsförhandlingarna och hälsar genom sin advokat att domen kommer överklagas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *